"Obama neemt vakantie met zijn pet achterstevoren, hij komt nooit terug"

Barack en Michelle Obama lijken de tijd van hun leven te hebben op hun vakantie op de Britse Maagdeneilanden. Dat suggereren verschillende foto's van de voormalige Amerikaanse president en zijn echtgenote die op sociale media circuleren.

Bijna twee weken nadat hij de fakkel aan Donald Trump heeft doorgegeven, lijkt Barack Obama met volle teugen van zijn nieuwe leven als gewone burger te genieten. Dat doet hij samen met zijn echtgenote Michelle op de Britse Maagdeneilanden in de Caraïben.

Uit beelden die gisteren op sociale media zijn verschenen, blijkt dat Barack en Michelle voet aan land op Necker Island hebben gezet. Dat is een privé-eiland van de Britse miljardair en zakenman Richard Branson.

Bij hun aankomst gingen ze allebei opvallend casual gekleed. Obama droeg een short, flipflops en een donkere zonnebril. De meeste aandacht trok hij evenwel met een pet die hij achterstevoren op zijn hoofd droeg.

Velen zien hierin het ultieme bewijs dat hij volkomen ontspannen is en zijn oude leven definitief achterwege heeft gelaten. "Obama neemt vakantie met zijn pet achterstevoren", schrijft een Twitteraar. "Hij komt nooit terug."

Ook Michelle droeg een (erg) korte short evenals een witte overgooier en een witte hoed. Haar haren waren speels gevlochten.

Op andere foto's is het voormalige presidentiële paar te zien in het gezelschap van Branson terwijl Barack zijn pet achterstevoren blijft dragen. "Hij draagt zijn pet in dezelfde richting als die waarin de VS gaat", schrijft een andere Twitteraar.

Palm Springs

De reis van de Obama's begon al kort na de machtsoverdracht op 20 januari. Eerst brachten ze een weekend door in Palm Springs in Californië. Daar waren ze te gast bij James Costos, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Spanje, en zijn echtgenoot Michael Smith.

Die laatste heeft nog de privévertrekken van de Obama's ingericht toen ze acht jaar geleden hun intrek in het Witte Huis namen. In Palm Springs is Barack gezien terwijl hij een partijtje golf speelde op het private golfterrein van Larry Ellison, de stichter van Oracle.

Enkele dagen later zijn ze met het privéjet van Branson doorgereisd naar de Britse Maagdeneilanden. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn ze niet meteen naar Necker Island getrokken, maar hebben ze eerst op Mosquito Island verbleven. Dat is een klein eiland in de buurt dat eveneens eigendom van Branson is.