Bright Brussels Festival licht vier dagen de Brusselse kanaalzone op

Van donderdagavond tot en met zondagavond doet de tweede editie van het Bright Brussels Festival de kanaalzone vanaf zonsondergang oplichten. Langs de Akenkaai tussen het Sainctelettesquare en het Redersplein zorgen verschillende artiesten vier avonden lang voor een feeërieke lichtspektakel met een tiental installaties en parades.

Onder de installaties bevindt zich met het lichtgevend kunstwerk The Naked Truth van de Belgen van ACT Lighting Design zelfs een wereldpremière. De gevel van het Citroëngebouw krijgt een speciale functie, want duizend lichtjes zullen de weg aangeven naar het Bright Brussels Festival.

Een ander werk dat veel aandacht zal trekken, is Array van het Belgische Arf & Yes. Deze drijvende installatie met een diameter van 8 meter bestaat uit 120 volledig geautomatiseerde spots die samen een harmonieus ballet vormen.

Het Brussels Bright Festival is de afsluiter van Bright Brussels Winter, dat sinds 2 december de omgeving van de kleine ring van Brussel in het licht zet. Het lichtfestival moet de Brusselse kanaalzone een nieuw perspectief bieden tijdens de donkerste maanden van het jaar.

"Vanaf nu zullen we elke twee jaar een lichtfestival organiseren dat deze periode afsluit. Ik nodig iedereen uit om vanaf vanavond tot en met zondagavond af te zakken naar het kanaal en te genieten van de fantastische installaties. Het wordt top!", aldus Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet, die donderdagavond samen met Brussels minister-president Rudi Vervoort het festival officieel opent.