Haai bijt Nederlandse bioloog Freek Vonk in de arm tijdens tv-opnames

Tijdens opnames voor een tv-programma op de Bahama's heeft een haai Freek Vonk in de arm gebeten. Dat meldt de Nederlandse bioloog op Facebook. Hij moest drie uur onder het mes en kreeg meer dan honderd hechtingen. De beet zou geen vitale functies hebben geraakt.

"Tijdens het filmen voor een van mijn nieuwe programma's op de Bahama's heb ik flink pech gehad. Ik ben gebeten door een haai. Vanuit een ziekenhuis in Miami wil ik jullie persoonlijk laten weten wat er is gebeurd." Met die woorden doet Freek Vonk op Facebook het relaas van wet hem is overkomen.

Vonk was samen met andere biologen van het Sharklab Caraïbische rifhaaien bij het eiland Bimini aan het onderzoeken. "Deze vriendelijke haaien zijn ongevaarlijk voor mensen", schrijft hij. "Toch ging het mis. Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is een foute boel."

Met spoed is Vonk hierop naar een ziekenhuis in Miami getrokken. Daar ging hij drie uur onder het mes. Dokters brachten meer dan 100 hechtingen aan, maar de beet zou geen vitale functies hebben geraakt. "Ik kan mijn hand, vingers en arm normaal bewegen."

Vonk is een bekende bioloog bij onze noorderburen. Tijdens zijn studies verscheen hij veelvuldig in programma's als "De wereld draait door" en "Vroege vogels". Later ging hij zelf natuurprogramma's maken voor National Geographic en Discovery Channel.

Het is niet de eerste keer dat beesten Vonk last bezorgen. Vorig jaar kropen twee larven in zijn been in Belize.