Kris Marshall laat job in paradijs staan voor gezin

Kris Marshall houdt zijn hoofdrol in "Death in paradise" voor bekeken. Dat meldt de BBC. Voor de opnames vertoeft de Britse acteur zes maanden per jaar in Guadeloupe en hierdoor moet hij zijn gezin te veel missen. Ardal O'Hanlon vervangt hem in de detectiveserie.
WARNING: Use of this copyright image is subject to the terms of use of BBC Pictures' Digital Picture Service (BBC Pictures) as s
Kris Marshall aan de zijde van Sara Martins op de set van "Death in paradise".

Zes maanden per jaar op een Caraïbisch eiland werken lijkt een droom, maar toch kan ook een paradijselijke plek na een tijd gaan vervelen. Dat is het geval voor Kris Marshall die al vier jaar de rol van speurder Humphrey Goodman vertolkt in "Death in paradise", een detectiveserie van de BBC die zich op het fictieve eiland Saint-Marie afspeelt.

De opnames vinden telkens zes maanden lang plaats op Guadeloupe, een Frans overzees departement in de Caraïbische Zee. Zijn vrouw en zijn twee jonge kinderen moet Marshall daarbij in het Verenigd Koninkrijk achterlaten en dat is hij beu. Hij wil meer tijd met hen doorbrengen en laat zijn rol daarom schieten. In de aflevering van 9 februari is hij voor het laatst in de serie te zien.

Ardal O'Hanlon volgt Marshall. Hij speelde eerder mee in series als "Father Ted" en "My hero". In de aflevering van 2 februari duikt hij op als speurder Jack Mooney aan de zijde van Goodman. Een week later neemt hij zelf de touwtjes in handen.

De eerste drie afleveringen van het huidige seizoen van "Death in paradise" haalden gemiddeld 8,7 miljoen kijkers in het Verenigd Koninkrijk. De serie is ook bij ons te zien op Eén.