Leerkracht in Etterbeek ernstig gewond na agressie door leerling

Een 58-jarige leerkracht van het Sint Jozef-Instituut in Etterbeek is dinsdagnamiddag ernstig gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een 15-jarige leerling. Die gooide een metalen object van een halve kilo zwaar naar de leraar, die door de klap het bewustzijn verloor en gewond raakte aan het hoofd. De medeleerlingen weigerden eerst te vertellen wie het object gegooid had maar duidden uiteindelijk toch de dader aan. Dat meldt de krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
archieffoto

"Dinsdagnamiddag heeft zich inderdaad een een ernstig agressie-incident voorgedaan in een middelbare school in de gemeente Etterbeek", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Tijdens een van de lesuren heeft een jongen van 15 een metalen voorwerp op het achterhoofd van de leraar gegooid, die op dat moment met zijn rug naar de klas stond. De leraar is neergevallen en heeft het bewustzijn verloren. De leraar is naar het ziekenhuis gebracht met een ernstig hoofdletsel. Het slachtoffer is evenwel buiten levensgevaar en kon nog dezelfde dag het ziekenhuis verlaten."

De lokale politie stelde meteen een onderzoek in maar de leerlingen van de klas weigerden eerst te zeggen wie de dader was. Eerst werd overwogen om alle leerlingen apart te ondervragen maar uiteindelijk werden slechts vijf van hen meegenomen naar het commissariaat. Uit hun verhoren kwam dan een verdachte naar voren, waarna die 15-jarige jongeman de feiten ook bekende.

"Hij werd ter beschikking gesteld van het parket te Brussel met het oog op een voorleiding bij de jeugdrechter", aldus nog de persmagistraat. "Het parket heeft bij de jeugdrechter de plaatsing in de gesloten afdeling van een gemeenschapsinstelling gevorderd maar de jeugdrechter besliste om de jongeman onder strikte voorwaarden terug toe te vertrouwen aan het thuismilieu."