Treinen rond Antwerpen rijden weer, wel vertragingen in avondspits

Er zijn al de hele namiddag problemen met het treinverkeer in de regio Antwerpen. Door een storing aan de seininrichting heeft het treinverkeer drie kwartier stilgelegen. De storing is intussen verholpen, maar heel wat treinen hebben nog een vertraging van 15 à 20 minuten.
archieffoto

Om 13.50 uur was er een technische storing in het seinhuis van Antwerpen-Berchem. De storing werd relatief snel verholpen, maar heel wat treinen hebben nog vertraging. Een update bij de computersystemen van Infrabel ligt aan de basis van de storing.

Ook voor de avondspits heeft de storing gevolgen. Niet alle treinen zullen immers meteen weer volgens het boekje rijden. "Treinen die bijvoorbeeld van Antwerpen over Brussel naar Charleroi moeten, staan nog altijd in Antwerpen, terwijl ze al in Brussel hadden moeten staan en omgekeerd. In de avondspits ga je dus vertragingen hebben en een afgeschafte trein hier en daar", zegt Bart Crols van de NMBS. 

U moet vanavond rekening houden met een gemiddelde vertraging van 15 à 20 minuten. Dat zal nog de hele avondspits zo zijn omdat het moeilijk is om vertragingen in te halen, klinkt het bij Infrabel.