Vera Lynn viert 100e verjaardag met nieuw album

Op 17 maart brengt Vera Lynn een nieuw album uit, drie dagen voor haar 100e verjaardag. Dat meldt de BBC. Op de plaat staan herwerkte versies van haar grootste hits, onder meer die uit WO II.
AP2010

"Een ongelooflijk avontuur van liederen, dans en vriendschap." Zo omschrijft Vera Lynn het feit dat ze op 20 maart 100 kaarsjes mag uitblazen. Dat eeuwfeest vieren doet de Britse zangeres met een nieuw album dat drie dagen eerder verschijnt.

Op die plaat staan herwerkte versies van verschillende van haar iconische hits zoals "We'll meet again" en "White cliffs of Dover" waarmee ze de Britse troepen tijdens WO II entertainde en die haar wereldberoemd maakten. Daarbij zijn de originele opnames van haar stem te horen samen met die van hedendaagse artiesten als Alfie Boe, Alexander Armstrong en Aled Jones.

Het nieuwe album bevat ook een nooit eerder uitgebrachte cover van "Sailing", het nummer waarmee Rod Stewart een grote hit scoorde. Het is weinig bekend dat Dame Vera dat nummer ooit heeft opgenomen.

Behalve met de nieuwe plaat die uitkomt, viert Lynn haar honderdste verjaardag met een concert in het London Palladium op 18 maart. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie voor kinderen.

Naast een icoon uit WO II is Lynn ook de recordhouder van oudste artiest die met een album de eerste plaats in de Britse hitlijsten veroverde. Dat deed ze in 2009 met de plaat "We'll meet again: the very best of Vera Lynn".

Meest gelezen