"Geen kampeerprobleem voor Rock Werchter"

De burgemeester van Rotselaar Dirk Claes heeft de festivalgangers van Rock Werchter gerustgesteld. "Er komt geen nieuwe camping bij, maar de bestaande campings gaan hun aanbod maximaliseren zodat we 50.000 mensen een kampeerplaats kunnen aanbieden", aldus Claes. Vanochtend raakte bekend dat organisator Live Nation de vergunning voor een extra camping niet rond krijgt en die plannen schrapt.

Rock Werchter zal er komende zomer geen extra camping inrichten. Organisator Live Nation krijgt de vergunning niet rond en schrapt de plannen voor een extra kampeerterrein.

Op de bestaande campings zal meer plaats worden voorzien om de 50.000 kamperende festivalgangers een plaats aan te bieden.

"De bestaande campings gaan hun aanbod maximaliseren. De organisator Live Nation heeft met The Hive ook een grote camping op het grondgebied Werchter. Daar wordt het aanbod ook gemaximaliseerd en zo raken we wel aan de capaciteit van 50.000 plaatsen", aldus Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar.

Zes nieuwe namen voor Rock Werchter

Live Nation heeft vanmiddag ook zes nieuwe namen voorgesteld voor de affiche van de komende editie van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli.

Prophets Of Rage, The Kills, Crystal Fighters, Kaleo, Warhaus en Benjamin Clementine zullen hun ding doen op een van de drie podia van Rock Werchter.