"Ook al zie je hen niet, ze zijn er wel"

Het was in ieder geval een erg onverwachte badkamergast in het gezin-McFadden uit Texas, VS. Toen zoon Isac naar het toilet wilde gaan, merkte hij dat een kronkelende ratelslang hem voor was. In paniek werd een plaatselijke opruimingsdienst voor slangen opgebeld. Wat die daarna aantrof in het huis, was pas echte horror voor het gezin.

"Ik zag een grote brok in het toilet en wist onmiddellijk dat het om een slang ging”, aldus Isac op nieuwszender WFMY News 2. Moeder Cassie bleef niet bij de pakken zitten en doodde het dier met een schop, want: "Wat moet je in zo’n situatie doen? Ik weet het niet." Tegelijkertijd werd de dienst “Big Country Snake Removal” gebeld.

Vervolgens deden de medewerkers van deze opruimingsdienst een verdere inspectie van het huis. En zij troffen nog meer ratelslangen aan, verstopt in onder meer een kelder. In totaal werden nog 23 ratelslangen, waarvan enkele erg jong waren, gevonden.

"Op zich is het niet zo vreemd", reageerde medewerker Nathan Hawkins op CBS. "Ratelslangen rekenen heel erg op hun camouflagetechnieken om te overleven. Het is niet omdat je hen niet ziet, dat ze er niet zijn. Dat het er nu zoveel waren, is wel uitzonderlijk."