E40 opnieuw vrij na ongeval met vrachtwagen in Merelbeke

Op de E40 in Merelbeke heeft zich een zwaar ongeval voorgedaan. In de richting van Brussel is een vrachtwagen tegen de middenberm gereden. De weg is intussen vrijgemaakt, maar er zijn nog wel problemen.

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur in de richting van Brussel. De vrachtwagen week door nog onbekende oorzaak van zijn baan af en raakte de middenberm. Door het ongeval waren richting Brussel de linker- en middenrijstrook versperd. Er stond een file vanaf Wetteren en de wachttijd liep op tot een uur. In de andere richting stond er een kijkfile.

De vrachtwagen werd getakeld en kort na 15 uur werd de middenrijstrook vrijgegeven. Rond 16 uur is de weg volledig vrijgemaakt, maar er zijn nog wel wat verkeersproblemen.

De vrachtwagenchauffeur werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar de man verkeerde niet in levensgevaar. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.