Minister Bellot wil 1 miljard lenen voor grote investeringen

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil de komende jaren alles samen 1 miljard euro lenen. Met dat geld wil hij enkele grote investeringen doen, vooral dan in het Brussels Gewestelijk Expresnet (GEN).

Minister Bellot heeft aan de kern van de federale regering een nota overgemaakt om een principeakkoord te verkrijgen over de lening. Zo zei hij aan de Franstalige omroep RTBF. Een akkoord zou dichtbij zijn, op enkele technische details na. 

Het zou gaan om een jaarlijkse lening van 40 miljoen euro over een periode van 25 jaar. De overheid financiert de helft uit de begroting, NMBS en Infrabel delen het resterende bedrag - elk 10 miljoen euro.

Het is de bedoeling enkele zware mobiliteitsinvesteringen te financieren. Het gaat dan vooral om de financiering van het Brussels Gewestelijk Expresnet. Dat GEN wordt beschouwd als een efficiënt middel tegen de files.

Meest gelezen