Tamino, Kai Wén en The Lighthouse winnen "De nieuwe lichting"

De luisteraars van Studio Brussel hebben Tamino, Kai Wén en The Lighthouse uitgeroepen tot winnaar van de talentenjacht van de radiozender. 850 bands schreven zich in voor de vijfde editie van "De nieuwe lichting". Acht van hen stonden vanavond in de finale op het podium van de AB. Tamino, Kai Wén en The Lighthouse werden in de bloemen gezet.

Kirsten Lemaire van Studio Brussel heeft als juryvoorzitter van "De nieuwe lichting" de laureaten van de jongste editie bekendgemaakt in de AB. Ongeveer 850 bands namen dit jaar deel aan de talentenjacht.

"De vijfde editie van "De nieuwe lichting" is een groot succes. We hadden dit jaar heel veel inschrijvingen. Het doet deugd om te zien dat er zoveel talent is in Vlaanderen. Er zat enorm veel diversiteit in de inzendingen", aldus Lemaire.

Kirsten Lemaire selecteerde als juryvoorzitter samen met onder anderen Eppo Janssen, Jan Paternoster en Flip Kowlier acht finalisten. The Lighthouse, Kai Wén, Me & The Critters, Black Leather Jacket, Tundra, Tamino, Ludoviq en Amazumi mochten vanavond optreden in de AB in Brussel.

Luisteraars vallen voor falset, dansbare pop en hiphop

Na de optredens van de acht finalisten van "De nieuwe lichting" werden de drie laureaten van de talentenjacht in willekeurige volgorde bekendgemaakt. De luisteraars van Studio Brussel mochten een week lang hun stem uitbrengen op hun favorieten.

Tamino uit Antwerpen, Kai Wén uit Brugge en The Lighthouse uit Leuven mochten juichen op het podium van de AB.

De jury van "De nieuwe lichting" omschrijft Tamino als een artiest die doet denken aan Jeff Buckley en het hoofdpersonage uit "De toverfluit" van Mozart. "Tamino laat je na een outro achter met een engelenfalset en een onomkomelijk verscheurd hart", klinkt het.

The Lighthouse brengt dansbare pop die doet denken aan Vampire Weekend en de muziek van Kai Wén wordt omschreven als een mix van deep trap, soul en rap. De drie laureaten zullen komende zomer op de affiche van Pukkelpop staan.

Kirsten Lemaire maakte live de winnaars bekend in de AB:

Tamino

JOKKO

Kai Wén

JOKKO

The Lighthouse

JOKKO