Trump over aanval Parijs: "Word slim Verenigde Staten"

Amerikaans president Donald Trump heeft op Twitter gereageerd op het schietincident in Parijs. "Word slim Verenigde Staten", schreef hij in hoofdletters op zijn Twitteraccount.

"Een nieuwe radicaal-islamitische terrorist heeft net het Louvre in Parijs aangevallen. Toeristen werden in veiligheid gebracht. Frankrijk weer op het scherpste van de snee. Word slim V.S." Zo reageert de nieuwe Amerikaanse president op het incident in Parijs vanmorgen.

Daarbij heeft een militair een verdachte man neergeschoten die met een mes het Louvre probeerde binnen te dringen. De verdachte zou "Allahu akbar" hebben geroepen. Over de identiteit van de dader is nog niets bekend. Spreken over een "radicaal-islamitische terrorist" lijkt dus voorbarig van Donald Trump. De Franse premier Bernard Cazeneuve had het wel over een "aanval met een terroristisch karakter".

De politie in Parijs heeft intussen bekendgemaakt dat alle personen die nog in het museum aanwezig waren, geëvacueerd zijn. Het museum zal morgen opnieuw zijn deuren openen.

Meest gelezen