TUI: “Nooit betrokken partij in het intrekken van een airport badge”

Touroperator TUI ontkent dat hij ooit betrokken is geweest in het toestaan of intrekken van een airport badge. Aanleiding voor de reactie is de uitspraak van Haroun Barrijal, zoon van Brussels parlementslid Khadija Zamouri. Die zei in "De Afspraak" dat TUI zijn airport badge had ingetrokken.
ImageGlobe

Volgens Haroun Barrijal botste hij voor zijn reizen vaak op muren. Zo volgde de jonge student in het voorjaar van 2016 een opleiding om in de zomermaanden bij TUI als Junior Cabin Crew te werken. Maar vlak voor zijn laatste trainingsvlucht werd zijn airport badge ingetrokken. Hoewel hij geslaagd was voor de opleiding, mocht Haroun niet als Cabin Crew werken, opnieuw zonder duidelijke reden.

TUI wil vandaag beklemtonen dat hij nooit betrokken partij is geweest in het toestaan of intrekken van een airport badge. Die materie ligt volledig bij de Nationale Veiligheidsorganisatie. "TUI heeft multiculturaliteit altijd hoog in het vaandel gedragen en stelt tientallen mensen te werk met een allochtone achtergrond. Als airline die naar alle hoeken van de wereld vliegt, is dit overigens een logische waarde binnen ons bedrijf", aldus TUI.