"Ghost Rockers" grote winnaars van Gala van de Gouden K's

Het Gala van de Gouden K's, de awardshow van Ketnet, is uitgedraaid op een ware triomftocht voor "Ghost Rockers". Het vijftal haalde niet alleen de award voor de beste Ketnetserie binnen, Tinne Oltmans - die Mila speelt in de serie - werd ook uitgeroepen tot zowel babe als vrouwelijke tv-ster van het jaar. En ze mocht haar vriend Juan Gerlo - Jonas in de serie -feliciteren, want hij won de award voor beste mannelijke tv-ster.
JOKKO

Het Gala van de Gouden K's was intussen al toe aan zijn vierde editie. Speciaal aan deze editie was dat ook de Ketnetters en hun ouders erbij konden zijn, want de show werd opgenomen in Paleis 12 op de Heizel.

Net zoals bij de vorige edities waren de verrassingen niet van de lucht. Zo ging de Gouden K voor beste mannelijke tv-ster ei zo na naar Olly Wannabe. Showbizz Bart was de olijke stoorzender net op tijd te slim af, zodat de prijs uiteindelijk nog goed terechtkwam bij de echte winnaar, Juan Gerlo van "Ghost Rockers".

De Gouden K's bleven op die manier wel een beetje in de familie, want ook Tinne Olmans, de tegenspeelster van Gerlo die in het echte leven zijn vriendin, sleepte twee awards in de wacht.

JOKKO

Pen voor Pikotaro

De makers van Ketnet hadden nog meer verrassingen in hun hoed. Zita en papa Koen Wauters wilden een brief schrijven naar Japan om Pikotaro te laten weten dat hij de Gouden K voor hype van het jaar gewonnen had voor het vrolijke deuntje "Pen pineapple apple pen". Alleen had niemand een pen. Tot de Japanner opeens zelf op het podium verscheen.

Erg spannend en spectaculair was ook het optreden van Baba Yega. Hun identiteit onthullen wilden ze niet, maar ze dansten wel de sterren van de hemel.

JOKKO

De broers Staf en Mathias Coppens reikten samen de award voor beste familieprogramma van het jaar uit aan "Belgium's got talent". De Gouden K voor beste band ging voor het tweede jaar op rij naar K3.

Niels Destadsbader won vrijdag niet alleen een award op de MIA's, hij sleepte ook de Gouden K voor "mannelijke muzikant van het jaar" in de wacht. Slimme dames Olga Leyers en Danira Boukhriss reikten dan weer de Gouden K voor film van het jaar uit aan "Helden van de zee".

© VRT - Jokko

Als afsluiter van de avond van de feestavond konden de Ketnetters genieten van het zang- en danstalent van Danira Boukhriss, Aster Nzeyimana, Peter Van De Veire, Leen Dendievel en Dempsey Hendrickx die een spetterende versie brachten van "24K magic" van Bruno Mars.