Heel wat schade en stroomuitval door zware storm in Zuidwest-Frankrijk

Het zuidwesten van Frankrijk wordt getroffen door een zware storm. Er is heel wat materiële schade. Zo'n 250.000 gezinnen zitten zonder elektriciteit.
AFP or licensors
Ook in Bordeaux is er stormschade

De storm blaast met een uitzonderlijke kracht in de departementen Gironde, Charentes en Landes, waar Météo France "code rood" heeft afgeroepen. Er zijn rukwinden tot 150 per uur waargenomen.

Voorlopig zijn nog geen gewonden gevallen, maar de materiële schade is aanzienlijk. Bomen zijn omgewaaid, wegen afgesneden, stellingen naar beneden gekomen. Op verschillende plaatsen is de elektriciteit uitgevallen. Aan de Atlantische kust brengt het stormweer hoge golven met zich mee.

Het wegverkeer ondervindt heel wat hinder. Sinds middernacht mogen vrachtwagens niet meer rijden op de nationale wegen. In Bordeaux is het tramverkeer dan weer stilgelegd. De autoriteiten roepen op om verplaatsingen zoveel mogelijk te vermijden.