Iran houdt opnieuw rakettesten ondanks eerdere VS-sancties

Iran heeft opnieuw militaire oefeningen gehouden waarbij ook raketten met verschillende reikwijdte werden afgevuurd. Volgens de Revolutionaire Garde zijn de oefeningen het Iraanse antwoord op "de bedreigingen en sancties" van de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten besloten gisterenavond om sancties op te leggen tegen Iran na de recente experimenten met ballistische raketten. Iran leek gisteren al niet echt onder de indruk en reageerde vanochtend met een duidelijk signaal door bij nieuwe militaire oefeningen raketten af te vuren. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken noemt de sancties van de VS ondertussen "prutswerk" en wil op zijn beurt sancties opleggen aan "Amerikaanse individuen en bedrijven die extremistische of terroristische organisaties ondersteunen of bijdragen tot de onderdrukking en moord van weerloze mensen in de regio".

De spanning tussen beide rivalen is sinds de officiële aanstelling van Donald Trump als Amerikaans president enkel maar toegenomen. Iran is een van de zeven islamitische landen die getroffen zijn door het inreisverbod dat Trump heeft ingevoerd. Bij wijze van repercussie weigert Iran visa te leveren aan Amerikaanse worstelaars die normaal gezien zouden deelnemen aan de Wereldbeker Worstelen die op 16 en 17 februari plaatsvindt in Kermanshah, in het westen van Iran.

Vandaag noemde James Mattis, de Amerikaanse minister van Defensie, tijdens een bezoek aan Tokio Iran nog "de grootste verdediger van het terrorisme".