Mannen worden vrouwen: Zweedse vicepremier reageert subtiel op Trump

Een foto van de Zweedse vicepremier die omringd door zeven vrouwelijke collega's een wet ondertekent. Hoewel het niet meteen bijzonder lijkt, doet de afbeelding aan een snel tempo haar ronde op het internet. En daar heeft de verwijzing naar de Amerikaanse president Donald Trump alles mee te maken.

De foto die vicepremier Isabella Lovin op Facebook plaatste, lijkt behoorlijk op de foto waarop Donald Trump de anti-abortuswet ondertekent. De Amerikaanse president wordt daarop omringd door enkel mannelijke collega's. Lovin wordt ook omringd, maar dan door een groep vrouwelijke collega's.

(Lees verder onder de foto's)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De wet die de Zweedse vicepremier ondertekende, is bovendien ook behoorlijk anders in vergelijking met Trumps wet. Waar Trump een anti-abortuswet voor zich had liggen, tekende Lovin een klimaatwet die het gebruik van groene energie moet bevorderen. En ook dat lijkt niet toevallig. Trump liet zich in het verleden meermaals kritisch uit over onder meer de opwarming van de aarde. 

Hoewel het voor velen duidelijk is dat de bewuste foto een reactie is op Trump, wil Lovin dat niet met zoveel woorden hebben gezegd. "We zijn een feministische regering en dat laten we zien op deze foto. Het is aan de kijker om de foto te interpreteren."