Black Sabbath sluit in schoonheid af met laatste concert in Birmingham

De Britse heavy metalband Black Sabbath heeft gisterenavond in Birmingham zijn afscheidsconcert gespeeld. Het optreden vormde het sluitstuk van de laatste wereldtournee van Ozzy Osbourne en zijn kompanen. De keuze viel niet toevallig op Birmingham, want het was in de Engelse industriestad dat de groep in 1968 werd opgericht.
2016 Getty Images
archieffoto

Het concert in Birmingham was de afsluiter van de afscheidstournee (met de oorspronkelijke bezetting) onder de The Doors-achtige naam "The End". Het viel precies een week na het overlijden van toetsenist Geoff Nicholls (68) aan longkanker.

In de Genting Arena waren 16.000 fans toegestroomd voor het allerlaatste concert. Op het podium stonden de oorspronkelijke groepsleden, de 68-jarige gitarist Tony Iommi, de 68-jarige zanger Ozzy Osbourne en de 67-jarige bassist Geezer Butler. Ze werden geflankeerd door drummer Tommy Clufetos en toetsenist Adam Wakeman.

Black Sabbath scoorde in 1970 een wereldhit met "Paranoid". Niet minder dan 25 muzikanten mogen vertellen dat zij ooit lid van de groep waren.