Bright Brussels Festival lokt 30.000 bezoekers naar kanaalzone

Het Bright Brussels Festival heeft de afgelopen vier dagen al 30.000 bezoekers naar de Brusselse kanaalzone gelokt. Sinds donderdagavond en nog tot en met vanavond brengen verschillende artiesten na zonsondergang aan de Akenkaai - tussen het Saincteletteplein en het Redersplein - een lichtspektakel met een tiental installaties en parades.

Het festival vormde de afsluiter van Bright Brussels Winter, dat sinds 2 december de omgeving van de Kleine Ring van Brussel "in het licht zet". Het lichtfestival moest de Brusselse kanaalzone "een nieuw perspectief bieden tijdens de donkerste maanden van het jaar".

Het Bright Brussels Festival is nog tot middernacht vanavond te bezoeken. Daarna is het twee jaar wachten op de volgende editie.