Honderden arrestaties bij antiterreuroperatie tegen IS in Turkije

De Turkse politie heeft honderden mensen opgepakt van wie ze vermoedt dat ze banden hebben met de terreurgroep IS. Dat melden de Turkse persagentschappen Dogan en Anadolu. Bij de verdachten zouden ook buitenlanders zitten. Het gaat om de grootste antiterreuractie van Turkije tegen IS sinds de dodelijke aanslag in een nachtclub in Istanbul, afgelopen nieuwjaarsnacht. Die aanslag werd door de terreurgroep opgeëist.
Depo Photos

Volgens het staatspersagentschap Anadolu zijn in totaal meer dan 400 mensen opgepakt bij raids in het hele land. Daar zouden buitenlanders bij zijn (maar verdere info wordt niet gegeven), alsook personen die verdacht worden van het plannen van aanslagen.

In de Turkse hoofdstad Ankara zouden 60 verdachten zijn opgepakt, het merendeel daarvan zou bestaan uit buitenlanders. In Sanliurfa, in het zuidoosten van Turkije, zou het grootste aantal verdachten zijn opgepakt: meer dan 100. Er zou ook materiaal gevonden zijn dat in verband kan worden gebracht met IS.

De veiligheidsdiensten zouden in de kuststad Izmir ten slotte negen mensen hebben opgepakt, van wie vermoed wordt dat ze aanslagen planden in de stad.

Het gaat om de grootste antiterreuroperatie tegen IS sinds het bloedbad in een nachtclub in Istanbul, afgelopen  nieuwjaarsnacht. Bij die aanslag kwamen 39 mensen om het leven, onder wie ook een Belg. De aanslag werd opgeëist door IS.