Intimi brengen op 26 februari hulde aan Toots Thielemans

Familieleden, vrienden en collega-muzikanten van Toots Thielemans zullen eind deze maand tijdens twee concerten hulde brengen en herinneringen ophalen aan de vorige zomer overleden jazzmuzikant. De concerten vinden plaats op zondag 26 februari in het kasteel Karreveld in de Brusselse gemeente Molenbeek.

De meermaals gelauwerde jazzmuzikant overleed vorig jaar op 22 augustus op 94-jarige leeftijd.

Enkele van de grootste muzikanten van de Belgische jazz-scene die jarenlang met Thielemans hebben samengewerkt, zullen tijdens de huldeconcerten herinneringen ophalen aan zijn lange en rijke carrière en ook hun persoonlijke verhalen delen met het publiek.

Het gaat onder meer om de pianist en componist Michel Herr, fluitist en saxofonist Steve Houben, trompettist Bert Joris, guitaarvirtuoos Philip Catherine, pianist Vincent Bruyninckx, bassist Michel Hatzigeorgiou en drummer Bruno Castellucci.

De concerten zullen plaats vinden op zondag 26 februari om 15 en 20 uur.