Nu al woekerprijzen voor tickets Tomorrowland op tweedehandssites

Amper een dag nadat de laatste tickets voor het dancefestival in Boom de deur uitgingen, worden er op tweedehandssites al tickets te koop aangeboden tegen een veelvoud van de eigenlijke verkoopprijs. Sommige verkopers zijn wel zo pienter geweest om de vraagprijs open te laten, zo blijkt.
Sven Michiels - Photography

Op de veilingsite eBay biedt iemand twee weekendtickets "Magnificent Green met camping" te koop aan voor 1.500 dollar, omgerekend bijna 1.400 euro of het dubbele van de eigenlijke verkoopprijs.

De meeste aanbieders zijn wel zo slim om bij de vraagprijs geen bedrag in te vullen. De organisatie van het dancefestival heeft de doorverkoop van de tickets verboden. Om eventuele fraudeurs te ontmoedigen, moesten geïnteresseerde kopers ook pre-registreren voor ze echt tickets konden kopen.

De woordvoerster van het festival zei vanavond dat bij fraude de verkoper wordt opgespoord en op een zwarte lijst wordt gezet zodat hij of zij volgend jaar geen kaartjes meer kan kopen. De tickets zelf worden eerst geannuleerd en daarna opnieuw tegen de reguliere prijs te koop aangeboden.