Paus neemt videoboodschap op voor Super Bowl-toeschouwers

Kijkers en toeschouwers van de Super Bowl kunnen vanavond misschien vreemd opkijken. Niemand minder dan paus Franciscus heeft een videoboodschap opgenomen die zal worden getoond op de grote schermen in het stadion.

Het is de eerste keer dat een paus zich met een videoboodschap richt tot de toeschouwers van een sportevenement. Eerder tweette paus Franciscus wel al over de Olympische Spelen en het WK.

"Grote sportevenementen zoals de Super Bowl van vandaag zijn zeer symbolisch. Ze bewijzen dat het mogelijk is om een cultuur van ontmoeting en een wereld van vrede te bouwen", zegt de paus in het Spaans. Hij hoopt dat de wedstrijd "een boodschap van vrede, vriendschap en solidariteit" brengt aan de wereldbevolking. "Door deel te nemen aan sportwedstrijden leren we verder te gaan dan ons eigenbelang en leren we op een gezonde manier offers te brengen, trouw te tonen en de regels te respecteren."

De Super Bowl is de jaarlijkse finale van de American Football-competitie. De wedstrijd is in Amerika razend populair en kan steevast rekenen op meer dan 100 miljoen kijkers. Vanavond treedt Lady Gaga op tijdens de pauze.