Tientallen doden door zwaar winterweer in Afghanistan en Pakistan

In Afghanistan en Pakistan zijn door het zware winterweer tientallen mensen om het leven gekomen. Vooral lawines, ingestorte daken en verkeersongelukken veroorzaken heel wat doden.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Liefst 25 Afghaanse provincies hebben te kampen met zware sneeuwval en ijskoude temperaturen. Vooral het noorden van het Aziatische land wordt zwaar getroffen. Lawines hebben talloze huizen verwoest en heel wat auto's kwamen vast te zitten. In de bergen zakte het kwik tot -15 graden Celsius.

Hoeveel doden er al precies vielen in Afghanistan is voorlopig onduidelijk. Afhankelijk van de bron wordt er gesproken van 50 tot meer dan 80 slachtoffers. Daarnaast vielen ook al tientallen gewonden. 

Ook Pakistan kreunt onder de hevige winterkou. In Shershal, een dorp in het noorden van het land, heeft een zware lawine minstens 8 huizen vernield. Daarbij kwamen 9 mensen om het leven. De reddingswerkers konden 3 mensen uit de sneeuwmassa redden.