29 mensen geëvacueerd bij brand in Kortrijk: "Brand kwaadwillig opzet"

In Kortrijk zijn 29 mensen geëvacueerd uit een flatgebouw in de Stationsstraat. Even na middernacht was er brand uitgebroken in de kelder. Het zou om kwaadwillig opzet gaan. Het medisch rampenplan werd afgekondigd om de bewoners, onder wie 11 kinderen, te redden.

Het vuur ontstond in de kelder van het flatgebouw en werd opzettelijk aangestoken. "Een stapel kleren werd in brand gestoken", zegt Tom Janssens van het parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De brandschade is beperkt gebleven.

"Het was een kleine brand die snel onder controle was", vertelt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (Open VLD). "Er was hevige rookontwikkeling, bijgevolg hebben we het appartementsgebouw volledig moeten ontruimen. De brand is vermoedelijk kwaadwillig opzet. Maar er zijn camerabeelden dus we zullen de vermoedelijke dader kunnen identificeren."

Er raakte niemand gewond, maar enkele mensen werden wel in shock naar het ziekenhuis gebracht. Rond 2 uur vannacht mocht iedereen weer naar huis.

Meest gelezen