Britse journaliste stuurt "alternatief feit" van Fillon bij

De Britse journaliste die in 2007 Penelope Fillon heeft geïnterviewd, ontkent dat ze verontwaardigd heeft gereageerd over de manier waarop haar interview vorige week door tv-zender France 2 is gebruikt. Dat had de rechtse presidentskandidaat François Fillon vanmiddag gezegd op een persconferentie.

Het lijkt erop dat er een "alternatief feit" van François Fillon is opgedoken. Die had vanmiddag gezegd dat de Britse journaliste die zijn vrouw in 2007 had geïnterviewd verontwaardigd was over de manier waarop het interview vorige week is heropgevist.

"Ik ben nooit zijn assistent geweest, of iets dat ook maar in die richting gaat. Ik heb me ook nooit beziggehouden met zijn communicatie", zei Penelope Fillon toen. Volgens Fillon is die uitspraak uit zijn context gerukt en heeft de Britse journaliste zijn echtgenote laten weten gechoqueerd te zijn over hoe het interview is hergebruikt.

Alleen blijkt dat laatste niet te kloppen. "Ik wil dit klaar en duidelijk stellen", zegt journaliste Kim Willsher aan Libération. "Ik heb nooit het onderzoek van Envoyé Spécial (het tv-programma dat de beelden heruitzond, nvdr.) aangeklaagd. Ze hebben hun werk gedaan. Dit is een vals gerucht. Als ik al gechoqueerd zou zijn, is dat door dit vals gerucht." Ze zegt wel een mail naar mevrouw Fillon te hebben gestuurd waarin ze haar spijt uitdrukt over de gevolgen van het interview uit 2007. "Maar feiten zijn feiten", besluit ze.

Meest gelezen