Deze bedrijven kanten zich openlijk tegen het inreisverbod van Trump

97 Amerikaanse bedrijven mengen zich openlijk in de discussie over het inreisverbod. Via een zogenoemde "amicus-brief", een tekst die bedrijven of organisaties kunnen indienen bij de rechtbank om hun steun uit te spreken voor een bepaalde partij, laten ze weten dat ze resoluut tegen een inreisverbod zijn.

Via een amicus-brief kunnen bedrijven een rechter - al dan niet - adviseren in een bepaalde zaak, in dit geval die rond het inreisverbod. De rechtbank beslist vervolgens of de verstrekte informatie relevant is en effectief wordt overwogen in de rechtszaak.

Na de uitspraak van afgelopen weekend zou de brief er eerder komen dan verwacht, meldt persagentschap Bloomberg. In de tekst staat onder meer een passage over hoe bepaalde immigranten de VS een boost hebben gegeven.

"Immigranten hebben veel belangrijke ontdekkingen op hun naam staan, én innovatieve en iconische bedrijven opgericht", zo wordt verwezen naar Apple-oprichter Steve Jobs en Google-mede-oprichter Sergey Brin.

Open brief

Meteen na de bekendmaking van het inreisverbod hadden verschillende bedrijven uit Silicon Valley al hun bezorgdheid geuit. Amerikaanse technologiereuzen hebben heel wat buitenlandse werknemers in dienst, met specifieke profielen. Een inreisverbod zou de werving van hun personeel aanzienlijk kunnen bemoeilijken.

Volgens Bloomberg zouden enkele bedrijven, waaronder Microsoft en het moederbedrijf van Google, ook nog een open brief willen sturen naar president Trump, om hun bezorgdheid kenbaar te maken. Het is momenteel onduidelijk in welke richting de zaak zal evolueren.

Deze bedrijven hebben de brief ondertekend:

 • AdRoll
 • Aeris Communications
 • Airbnb
 • AltSchool
 • Ancestry.com
 • Appboy
 • Apple
 • AppNexus
 • Asana
 • Atlassian
 • Autodesk
 • Automattic Box
 • Brightcove
 • Brit + Co
 • CareZone
 • CastlightHealth
 • Checkr
 • Chobani
 • Citrix Systems
 • Cloudera
 • Cloudflare
 • Copia Institute
 • DocuSign
 • DoorDash
 • Dropbox
 • Dynatrace
 • eBay
 • Engine Advocacy
 • Etsy
 • Facebook
 • Fastly
 • Flipboard
 • Foursquare
 • Fuze
 • General Assembly
 • GitHub
 • Glassdoor
 • Google
 • GoPro
 • Harmonic
 • Hipmunk
 • Indigogo
 • Intel
 • JAND d/b/a Warby Parker
 • Kargo
 • Kickstarter
 • KIND
 • Knotel
 • Levi Strauss & Co.
 • LinkedIn
 • Lithium Technologies
 • Lyft
 • Mapbox
 • Maplebear d/b/a Instacart
 • Marin Software
 • Medallia
 • Medium
 • Meetup
 • Microsoft
 • Motivate International
 • Mozilla
 • Netflix
 • Netgear
 • NewsCred
 • Patreon
 • PayPal
 • Pinterest
 • Quora
 • Reddit
 • Rocket Fuel
 • SaaStr
 • Salesforce
 • Scopely
 • Shutterstock
 • Snap
 • Spokeo
 • Spotify
 • Square
 • Squarespace
 • Strava
 • Stripe
 • SurveyMonkey
 • TaskRabbit
 • Tech:NYC
 • Thumbtack
 • Turn
 • Twilio
 • Twitter
 • Turn
 • Uber
 • Via
 • Wikimedia Foundation
 • Workday
 • Y Combinator
 • Yelp
 • Zynga

Meest gelezen