Drie doden bij brand in Berlijnse sauna

Bij een brand in een sauna in Berlijn zijn drie mannen omgekomen, en werd een vierde man met een vermoedelijke rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. De brand vond plaats in de club 'Steam Work', een sauna voor homoseksuelen in de kelder van een gebouw in het stadsdeel Schöneberg.

Zondagavond rond halfelf kregen de hulpdiensten een eerste oproep binnen. De oorzaak van de brand was op dat moment nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de brandweer bestond de club uit verschillende kleine kamers en hebben de vijftig brandweerlui ter plaatse inmiddels alle ruimtes doorzocht.

De vlammen sloegen niet over naar de tien verdiepingen boven de sauna en de bewoners in de rest van het gebouw bleven dan ook ongedeerd.

De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend, net als de exacte doodsoorzaak van de slachtoffers.

Meest gelezen