Moeizame ochtendspits op E314 richting Leuven door ongeval in Wilsele

De ochtendspits op de E314 vanuit Limburg richting Leuven is vanmorgen bijzonder moeizaam verlopen. Na een ongeval in Wilsele liep de wachttijd op dat traject op tot meer dan 2 uur. De weg was nog voor 8 uur weer vrij, maar op de gewestwegen richting Leuven was het ook na 9 uur nog bijna drie kwartier aanschuiven.

"Om 6.15 uur vanmorgen is er een kop-staartbotsing gebeurd op de E314 net voor de afrit van Wilsele", vertelt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Het gaat om drie auto's. De takeldiensten zijn al volop in de weer, maar de gevolgen voor het verkeer zijn erg groot. De weg is intussen vrijgemaakt, maar het is nog 2,5 uur aanschuiven vanaf Tielt-Winge."

Omstreeks 9 uur was het verkeer op de E314 genormaliseerd, met een wachttijd van 20 tot 25 minuten op het traject richting Leuven, het niveau van een gewone ochtendspits. Op de gewestwegen richting Leuven was het wel nog steeds aanschuiven. Het Vlaams Verkeerscentrum had bestuurders immers aangeraden om voor een alternatieve route te kiezen, zolang de E314 niet was vrijgegeven.

Bestuurders die voor de N19 vanuit Aarschot of de N2 vanuit Diest hadden gekozen, moesten om 9 uur nog steeds 40 minuten aanschuiven. "Al zijn ook dit de laatste stuiptrekkingen van de hinder", zegt Beeckman. Op het hoogtepunt van de ochtendspits stond er op de gewestwegen een uur file.

Meest gelezen