Muzikant en producer David Axelrod overleden

David Axelrod is overleden. Met zijn gevoel voor eclectische ritmes en zware drumklanken lag de Amerikaanse muzikant en producer onrechtstreeks mee aan de basis van het succes van hiphoplegendes zoals DJ Shadow, DJ Premier en Dr.Dre. Hij werd 83.

Het is DJ Shadow die de dood van Axelrod op Twitter bevestigt. Axelrod werd in 1933 geboren in Los Angeles. Hij werd muzikant, maar verwierf vooral faam aan de andere kant van de opnamestudie, als producer en componist.

Het is vooral met zijn solowerk op het einde van de jaren zestig, dat gekenmerkt werd door zeer eclectische klanken en diepe drumklanken, dat Axelrod een belangrijke samplestrommel zou blijken waar verschillende hiphopartisten in de jaren negentig gretig uit zouden graaien.

Vooral door zijn samenwerking met DJ Shadow, die Axelrod sampelde voor zijn debuutplaat "Endtroducing", werd hij een gekende naam in het hiphopmilieu. Maar ook Wu-Tang Clan, De La Soul en Dr.Dre - voor "The Next Episode" met Snoop Dogg - mixten gretig Axelrods werk in hun platen.

Verschillende hiphopartiesten, zoals Questlove, betuigden hun medeleven voor de overleden producer op Twitter. "Hij WAS hiphop", tweette de drummer-rapper van The Roots.

© Image Source, all rights reserved.

Meest gelezen