Opera Vlaanderen maakt opnieuw kans om Operahuis van het Jaar te worden

Opera Vlaanderen maakt opnieuw kans om het Operahuis van het Jaar te worden op de International Opera Awards 2017. Dat meldt de kunstinstelling. Het is al de derde keer dat de Vlaamse opera een nominatie voor die prijs in de wacht sleept, een record.

Opera Vlaanderen neemt het dit jaar op tegen kleppers als het Teatro alla Scala in Milaan, Royal Opera House Covent Garden in Londen en de opera van Stuttgart. De Vlamingen werden in 2014 en 2015 ook al genomineerd, maar grepen toen telkens naast de hoofdprijs.

Intendant Aviel Cahn is alvast erg fier op deze derde nominatie. "Met deze nominaties bewijzen we keer op keer dat we meespelen met de top van de internationale operawereld en dat met veel minder financiële middelen dan de andere kandidaten", klinkt het. "Derde keer, goede keer, zullen we maar hopen. Het blijft elk jaar spannend", zegt Cahn.

"Vec Makropulos"

Naast de nominatie voor het operahuis zelf, sleept Opera Vlaanderen dit jaar mogelijk nog een trofee in de wacht. De productie "Vec Makropulos" van de Tsjechische componist Leoš Janácek dingt mee in de categorie Beste Nieuwe Productie. De opera, geregisseerd door Kornel Mundruczo, ging in september vorig jaar in première bij Opera Vlaanderen.

De International Opera Awards worden dit jaar al de vijfde keer georganiseerd door het Britse vakblad Opera. De prijzen worden op zondag 7 mei uitgereikt in het Coliseum in Londen.

Meest gelezen