PS wil dan toch parlementaire onderzoekscommissie Publifin

Er komt nu toch een parlementaire onderzoekscommissie van het Waals Parlement naar het Publifinschandaal. Dat is beslist op het partijbureau van de PS. Vorige week vonden PS en CDH, de meerderheidspartijen in het Waals Gewest, dat een speciale commissie volstond om het schandaal rond de Luikse intercommunale uit te spitten.

Oppositiepartijen MR, Ecolo en PTB drongen vorige week aan op zo'n parlementaire commissie met de bevoegdheden van een onderzoeksrechter.

PS-voorzitter Elio Di Rupo laat nu via Twitter weten dat er openheid van zaken moet komen en dat een onderzoekscommissie de enige methode is om de sereniteit te laten terugkeren. Hij beklemtoont ook dat alleen parlementsleden die niets met de zaak te maken hebben, in de commissie mogen zitten.

Meest gelezen