Trump en Obama beleven de Super Bowl lichtjes anders

Voor wie het gemist mocht hebben: de Amerikaanse president Donald Trump bracht de Super Bowl aan tafel door met zijn vrouw Melania. Voormalig president Barack Obama deed dat in 2009 nog liggend vanuit zijn rode zetels in het Witte Huis. Of hoe twee mannen een van de meest bekeken sportevenementen gewoon anders beleven.

De eerste keer

Trump heeft zijn eerste Super Bowl als president meegemaakt. Hij koos ervoor om de avond te spenderen in zijn Golf Club in Florida. Obama, die zijn eerste Super Bowl in 2009 volgde, koos er indertijd voor om de wedstrijd te volgen in het Witte Huis zelf. Op sociale media wordt de vergelijking gemaakt.

Het was geen intiem etentje voor de Trumps. De president en de first lady zaten aan tafel met stafchef Reince Priebus en zijn gezin, afgescheiden -met rode touwen- van anderen. De tafelversiering stond helemaal in het teken van de Super Bowl met kartonnen rugbyballen.

Acht jaar geleden koos Obama voor een andere locatie, namelijk een aparte cinemazaal in het Witte Huis zelf. De president lag languit met zijn vrouw Michelle en gasten in de rode zetels. Er werd zelfs een 3D-brilletje bovengehaald om de reclame beter te kunnen bekijken. Het was het eerste jaar van 3D-tv-spotjes.

This official White House photograph is being made available for publication by news organizations and/or for personal use printing by the subject(s) of the photograph. The photograph may not be used in materials, advertisements, products, or promotions that in any way suggest approval or endorsement of the President, the First Family, or the White House.

Trump keek Super Bowl niet uit

Trump keek de Super Bowl tussen de New Engeland Patriots en de Atlanta Falcons trouwens niet uit. Hij vertrok net nadat de Falcons op voorsprong stonden. Trump had vooraf op de Patriots gegokt als grote winnaar. Uiteindelijk kreeg hij gelijk en wonnen Tom Brady en co. voor de vijfde keer de Super Bowl. Uit zijn tweets blijkt dat hij net weer zijn tv had aangezet toen de Patriots een ongelofelijke inhaalbeweging forceerden.

Meest gelezen