Vijfjarige jongen overleden na straf voor bedplassen

In het noorden van Frankrijk is afgelopen nacht het levenloze lichaam van een vijfjarige jongen gevonden in het kanaal. Het kind was gestraft wegens bedplassen en overleefde het niet. Zijn stiefvader en moeder zijn opgepakt.
AFP or licensors

De jongen uit Aire-sur-la-Lys moest als straf van zijn stiefvader buiten rondlopen terwijl hij vrij licht was gekleed. De man volgde vermoedelijk het kind op de fiets. Volgens de procureur is de jongen overleden aan schedelverwondingen die veroorzaakt zijn door "een valpartij".

"Sommige van die verwondingen kunnen aan één of meerdere valpartijen toegeschreven worden, andere aan bewust geweld," zegt procureur Patrick Leleu.

De hulpdiensten werden door de 30-jarige stiefvader opgebeld. Zowel hij als de 23-jarige moeder is werkloos. Zij zijn een koppel sinds augustus 2015. De jongen was het enige kind van de moeder.

Meest gelezen