"Blind date" keert terug op het kleine scherm in het Verenigd Koninkrijk

Channel 5 start nog dit jaar met een nieuw seizoen van "Blind date". Dat melden Britse media als de BBC. Het is nog niet bekend wie het programma zal presenteren, al doet de naam van Olly Murs de ronde.

Het is de moeder aller datingshows: "Blind date", het legendarische format waarbij een man of vrouw verborgen achter een scherm drie vrouwen of mannen allerlei kleffe vragen stelt om vervolgens een van hen uit te kiezen om samen op vakantie te gaan.

Net als bij ons moeten de Britten het programma al geruime tijd missen, maar daarin komt binnenkort verandering. Nog dit jaar start Channel 5 met een nieuw seizoen. Wie het zal presenteren, is nog koffiedik kijken. Wel doet de naam van Olly Murs de ronde. Ook Vicky Pattison, Georgia May Foote en Helen Flanagan zouden in aanmerking komen.

Cilla Black

Oorspronkelijk was "Blind date" in het Verenigd Koninkrijk op ITV te zien. Daar liep het tussen 1985 en 2003 en was het een waar kijkcijferkanon op zaterdagavond. Op piekmomenten kluisterde het programma tot 18 miljoen Britten aan het televisietoestel.

Al die tijd was de presentatie in handen van Cilla Black (kleine foto). Zij overleed begin augustus 2015 aan de gevolgen van een beroerte na een zware val in haar woning in Marbella in Spanje. Ze was 72.

Ook bij ons was "Blind date" jarenlang een groot succes. Tussen 1991 en 2005 liep het programma op VTM, grotendeels met Ingeborg Sergeant als gastvrouw.

Meest gelezen