"Tussen de opnames mocht ik op zijn schoot zitten"

Er mocht nog even worden gefeest, vooraleer de Titanic naar de bodem zonk. En dat deden Jack en Rose dan ook erg uitbundig -van de nakende dood was nog geen sprake- met Jacks vrienden. Inclusief de lieflijke Cora, een 8-jarig meisje dat even de dansvloer met Jack mocht delen en ietwat jaloers oogde toen Jack rondjes met Rose begon te draaien. Jack verontschuldigde zich wel door haar zijn "best girl", zijn liefste schatje te noemen. Buzzfeed News zocht de toen 8-jarige actrice, die voor een van de tederste momenten in het kassucces zorgde, nu 20 jaar later nogmaals op.

De rol van Caro werd gespeeld door Alex Owens-Sarno, naast dus Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Een samenwerking waaraan ze nu nog met veel liefde terugdenkt: "Mijn moeder heeft nog een geweldige foto van Leo, Kate en mijn jongere zus Rachel, terwijl we aan het wachten zijn voor de dansscène. Daarvoor moesten een aantal zaken op de opnameset worden herschikt. Het blijft een van mijn meest favoriete foto’s. Hij herinnert me eraan hoeveel geluk ik gehad heb om met de 2 beste acteurs ooit te hebben mogen samenwerken."

"DiCaprio was zo’n schatje. Zo grappig en charmant. Hij hield ervan om iedereen te doen lachen. Ik heb tussen de opnames regelmatig op zijn schoot mogen zitten."

Intussen is Owens-Sarno 28 en volgt ze nog steeds acteerlessen. Toch gaat haar grote interesse uit naar het schrijven van scripts en verhalen. In die richting studeerde ze onlangs af aan de California State University.

"Vooral het schrijven van komische sketches vind ik erg interessant. Het is de bedoeling dat ik die binnenkort zelf ga regisseren. Bovendien wil ik een roman schrijven."

Mocht u zich afvragen wat er met Cora in de film uiteindelijk gebeurd is? Ook zij overleeft het drama niet. De scène die dat duidelijk moest maken, werd geschrapt bij het monteren van de film. Maar de dansscène, die haalde de blockbuster wel:

Meest gelezen