"Wat een plezier hem daar zo te zien hangen"

Het moet niet altijd moeilijk zijn. Dat ondervond de politie van Radcliffe, Groot-Brittannië, toen ze gealarmeerd werd voor een diefstal, waarbij een inbreker bezig was een huis binnen te geraken. Toen de politie aankwam bij het huis, bleek de inbreker nog bezig met dat "binnen-geraken". Hij was immers komen vast te zitten in het badkamerraam. "Het was een plezier om hem daar te zien hangen", aldus politiemedewerker Richard Garland op BBC News en nieuwswebsite The Telegraph.

Het voorval deed zich in december voor, maar de politie publiceerde nu pas de foto’s van de opmerkelijke poging tot inbraak. De man was via de regenpijp naar boven geklommen, had vervolgens zijn hoofd door het raam gestoken, maar was daarbij klem geraakt.

Garland: "Zoals hij daar hing, leek hij erg voorzichtig. Wij konden ermee lachen, maar dat deed de 60-jarige huiseigenares niet. Want het is natuurlijk nooit leuk dat iemand in je huis inbreekt, en er nog steeds is als je thuiskomt. Zij blijft sowieso een slachtoffer."

"Het is in ieder geval geen situatie die vaak voorkomt."

De politie had een 20-tal minuten nodig om de inbreker uit zijn hachelijke positie te bevrijden. Daarbij verwondde de 47-jarige inbreker een van zijn oren en zijn gezicht. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Meest gelezen