Dit is Holland, Michigan, hometown van Betsy DeVos en haar steenrijke familie

Haar naam zegt het al: de roots van Betsy DeVos, de nieuwe Amerikaanse minister van Onderwijs, liggen in Nederland. DeVos mag dan wel de naam zijn van haar echtgenoot, ook Betsy's "maiden name" klinkt vertrouwd (want Nederlands) in de oren. En zelfs haar geboorteplaats liegt er niet om. Betsy DeVos zag het levenslicht in Holland, Michigan, een stadje dat nog elk jaar een tulpenfestival organiseert.
AP2007

Holland, Michigan, bijgenaamd "The Tulip City", is gesticht door Nederlanders en wordt vandaag nog altijd vooral bewoond door hun afstammelingen. Betsy DeVos werd er geboren als Betsy Prince. Klinkt niet meteen Hollands, maar dat komt omdat haar voorouders hun naam Prins verengelsten. De familienaam van haar moeder is dan weer wel ontegensprekelijk Hollands: zij heette Zwiep.

Vader Edgar Prince vergaarde een fortuin met het verkopen van auto-onderdelen. Betsy's jongere broer Erik werd steenrijk als oprichter van de Amerikaanse veiligheidsfirma Blackwater. Betsy zelf liet zich als zakenvrouw ook niet onbetuigd. Ze leidde o.a. een investeringsmaatschappij. De familie Prince staat bekend als aartsconservatief. Vader Edgar richtte de Family Research Council op, die zich hevig kant tegen holebi-rechten, abortus, echtscheiding en stamcelonderzoek.

De familie DeVos, Betsy's schoonfamilie, is zo mogelijk nog rijker. Echtgenoot Dick DeVos is erfgenaam van het Amway-imperium, een bedrijf dat schoonheidsproducten aan huis verkoopt. Zijn vermogen wordt geschat op 5,1 miljard dollar. De familie DeVos, een van de rijkste in heel Michigan, bezit o.a. het basketbalteam Orlando Magic.