Felix van Groeningen start eind maart opnames eerste Hollywoodfilm

Felix van Groeningen gaat op 27 maart van start met de opnames van zijn eerste Amerikaanse film "Beautiful boy". "Ik heb echt lang uitgekeken naar deze nieuwe stap en kan het bijna niet geloven dat het nu eindelijk zo ver is", reageert Van Groeningen. In september 2015 zette de regisseur van "De helaasheid der dingen" en "The broken circle breakdown" zijn handtekening onder een contract voor de verfilming van "Beautiful boy".

De Belgische regisseur Felix van Groeningen heeft definitief groen licht gekregen voor de start van de opnames van zijn Amerikaans filmdebuut "Beautiful boy". De opnames gaan op 27 maart van start.

"Beautiful boy" is gebaseerd op het boek "Beautiful boy: A fahter's journey through his son's addiction" van David Sheff en Nic Sheff. De film vertelt het verhaal van de verslaving van een man, gezien door de ogen van zijn vader.

De film wordt gefinancierd door Amazon Studios. Plan B, het productiehuis van Brad Pitt, produceert de prent. "Ik heb echt lang uitgekeken naar deze nieuwe spannende stap en kan het bijna niet geloven dat het nu eindelijk zo ver is. Het verhaal heeft me van de eerste minuut ontroerd, de hoofdacteurs zijn fantastisch en ik word omringd door de juiste mensen. Dus ik kijk er heel erg naar uit", zegt Van Groeningen over de start van de opnames.

Steve Carell en Timthee Chalamet in de hoofdrollen

De hoofdrollen in "Beautiful boy" worden vertolkt door de Amerikaanse acteurs Steve Carell (foto met zijn vrouw Nancy) en Timothee Chalamet. Carell is bekend van de Amerikaanse versie van de televisieserie "The office". Hij acteerde de voorbije jaren ook in de films "Foxcatcher" en "The big short".

Timothee Chalamet is bekend van de televisieserie "Homeland" en acteerde ook in de films "Interstellar" en "Call me by your name".

Felix van Groeningen laat zich in de VS ook omringen door de mensen waarmee hij zijn Belgische films maakte. Ruben Impens is de director of photography en Nico Leunen zal "Beautiful boy" monteren.

Meest gelezen