Herman Schueremans betaalt minnelijke schikking in witwaszaak

Herman Schueremans heeft een minnelijke schikking betaald in een witwaszaak. Dat meldt De Tijd en bevestigt het parket van Leuven. Het ging om de uitloper van een onderzoek naar een fiscale inbreuk. Die fiscale inbreuk was verjaard, maar het parket kon de festivalorganisator nog vervolgen voor witwassen.
BELGA/VERGULT

Het onderzoek van het parket van Leuven was begonnen toen de Belgische antiwitwascel een verdachte geldtransactie had opgemerkt en daarvan het parket had verwittigd. Het ging om een geldstroom tussen Luxemburg en België. Het parket opende daarop een opsporingsonderzoek en kwam tot de conclusie dat sprake was van een fiscale inbreuk, die weliswaar verjaard was.

Het parket kon Schueremans wel nog vervolgen voor het witwassen van de gelden. Maar omdat Schueremans meewerkte aan het onderzoek en zelf stappen zette naar de fiscus, deed het parket hem in november vorig jaar een voorstel tot minnelijke schikking. De festivalorganisator heeft die intussen betaald.

Meest gelezen