Kylie Minogue haalt slag thuis in zaak vs. Kylie Jenner

De Amerikaanse realityster Kylie Jenner (19) heeft het exclusieve handelsmerk "Kylie" niet verworven in de Verenigde Staten. Kylie Minogue had bij de US Patent and Trademark Office geprotesteerd tegen de toekenning van het octrooi. Na een procedureslag van bijna drie jaar lijkt er een compromis gevonden te zijn.

De Amerikaanse realityster Kylie Jenner, bekend van "Keeping up with the Kardashians", diende drie jaar geleden een verzoek op het octrooi in op het handelsmerk "Kylie" in de VS. De 19-jarige Jenner wou onder die naam een modelijn lanceren.

Die plannen werden doorkruist door de Amerikaanse popster Kylie Minogue. De 48-jarige zangeres tekende protest aan en haar advocaten begonnen begin 2016 een rechtszaak bij de US Patent and Trademark Office.

De advocaten van Minogue maakten zich sterk dat "Kylie" bekend is als internationaal bekend artiest en borstkankeractivist. Ze is in de VS ook al jarenlang bekend als Kylie en bezit al jarenlang de website www.kylie.com. Jenner werd omschreven als een tweederangse realitytelevisiefiguur.

De US Patent and Trademark Office heeft Kylie Jenner nooit de toestemming gegeven om exclusief gebruik te maken van het handelsmerk "Kylie". De advocaten van Kylie Minogue trokken hun bezwaar twee weken geleden in, wat betekent dat Kylie Jenner door kan gaan met haar aanvraag.

De terugtrekking van Minogue haar advocaten wijst er op dat ze werken aan een onderlinge overeenkomst over de zaak. Zowel de advocaten van Minogue als de advocaten van Jenner weigeren commentaar te geven op de zaak.

Meest gelezen