Malawi geeft Madonna de toestemming nog 2 kinderen te adopteren

Het Hooggerechtshof van Malawi heeft Madonna officieel de toelating gegeven nog 2 kinderen te adopteren. Dat zegt een woordvoerder, zo weet de BBC. Zelf ontkent de Amerikaanse popster evenwel dat ze opnieuw kinderen uit het Afrikaanse land wil adopteren.

Adopteert Madonna binnenkort nog twee kinderen uit Malawi of niet? Het antwoord op die vraag is allerminst duidelijk. Wel is sinds vandaag zeker dat ze het mag doen als ze dat wil.

Het Hooggerechtshof van het Afrikaanse land heeft haar de officiële toestemming gegeven, zo meldt woordvoerder Mlenga Mvula. Die voegt eraan toe dat de zangeres samen met haar advocaten in de rechtszaal aanwezig was toen de rechter zijn goedkeuring gaf.

Het bericht is opmerkelijk, gezien Madonna eind vorige maand in alle toonaarden ontkende dat ze van plan is nog meer kinderen uit Malawi te adopteren. Dat deed ze nadat een regeringswoordvoerder had verklaard dat ze hiervoor een aanvraag had ingediend.

David & Mercy

Madonna heeft in het verleden al twee kinderen uit Malawi geadopteerd. In 2006 adopteerde ze David uit een weeshuis. In 2009 volgde Mercy. Die beide kinderen zijn nu 11. De zangeres heeft ook twee biologische kinderen: een dochter Lourdes (20) uit een relatie met Carlos Leon en een zoon Rocco (16) uit haar huwelijk met regisseur Guy Ritchie.

Vorig jaar hebben Madonna en Richie nog hevig ruziegemaakt over het hoederecht over Rocco. Zij wou dat hij bij haar in de VS zou komen wonen, maar uiteindelijk bereikten de twee een compromis waarbij de tiener alsnog bij zijn vader in Londen zou blijven wonen.

Madonna vertoeft regelmatig in Malawi dat ze haar "tweede thuis" noemt. Ze heeft er een liefdadigheidsinstelling op poten gezet voor weeskinderen en andere kwetsbare kinderen.

Meest gelezen