Schmitt en Montréal centraal op Foire du Livre van Brussel

Filosoof en romanschrijver Eric-Emmanuel Schmitt en de stad Montréal staan centraal tijdens de 47e editie van de Foire du Livre van Brussel. Dat meldt de organisatie.

Van 9 tot 13 maart vindt in de gebouwen van Tour & Taxis de Foire du Livre plaats, dit al voor de 47e keer. Dit jaar staan de Frans-Belgische filosoof Schmitt en de Canadese stad Montréal centraal op de Franstalige boekenbeurs.

"Schrijven blijft de beste expressievector van mensen die weigeren niet meer na te denken. Wij willen optimistisch blijven in een hekelende wereld. Woorden kunnen een schreeuw van wanhoop zijn, maar ook bron van hoop en moeten de wereld opnieuw betoveren", aldus Hervé Gérard, voorzitter van de raad van bestuur.

Naast Schmitt, erevoorzitter van dit salon, komen tal van belangwekkende gasten, onder meer de Chileense auteur Luis Sepúlveda, de Franse journalist Hervé Kempf, terwijl schrijvers als Laurent Gounelle, Patrick Collignon en Thomas d'Ansembourg komen spreken over literatuur die "deugd doet". Andere gasten zijn de Québecoise Kim Thuy, van oorsprong een Vietnamese, en de Amerikaan Harlan Coben.

Montréal, een zusterstad van Brussel, krijgt een speciale plaats in het literaire aanbod, met de werken van belangrijke auteurs als Monique Proulx, Patrick Senécal of Dany Laferrière.

De Foire du Livre is net als vorig jaar gratis. In 2016 lokte het gebeuren 70.000 bezoekers.

Meest gelezen