Sting en Wayne Shorter worden gelauwerd met Polar Music Prize

De Britse zanger en bassist Sting en de Amerikaanse jazzsaxofonist Wayne Shorter zijn de laureaten van de Polar Music Prize 2017. Aan de prestigieuze Zweedse muziekprijs is een geldbedrag van 105.000 euro verbonden. De prijs zal op 15 juni in Stockholm worden uitgereikt door de Zweedse koning Carl Gustaf.

De Zweedse Polar Music Prize wordt dit jaar uitgereikt aan Sting en Wayne Shorter. De Polar Music Prize is goed voor 105.000 euro en werd in 1989 opgericht door Stig Andersson, de voormalige manager van ABBA.

Andersson wou met de award de leemte van de niet bestaande Nobelprijs voor muziek opvullen. Onder anderen Bruce Springsteen, Paul McCartney, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Quincy Jones en Elton John wonnen de Polar Music Award in het verleden. Bob Dylan werd vorig jaar als eerste muzikant gelauwerd met de Nobelprijs voor de Literatuur.

"Ik blijf met een kinderlijke verwondering naar de muziek kijken en ontdek voortdurend nieuwe inzichten. Deze onderscheiding betekent heel veel voor mij", reageert Sting (65) op de toekenning van de prijs. De voormalige zanger van The Police gooit al jaren hoge ogen als soloartiest.

Wayne Shorter (83) is een van de grote nog levende namen van de Amerikaanse jazzmuziek. Shorter speelde mee met het Miles Davis Quintet en is nog steeds een veelgevraagd muzikant op festivals wereldwijd. De Polar Music Prize wordt op 15 juni uitgereikt in Stockholm in Zweden.