Verlossend telefoontje in "Blind getrouwd" is niet in scène gezet

Wie de tweede aflevering van "Blind getrouwd" heeft gezien, heeft het zich wellicht afgevraagd: als de kandidaten hét telefoontje krijgen dat de experts een match hebben gevonden, staat de camera te draaien. Is het opgezet spel of zijn de reacties spontaan? "Dát kun je niet acteren", zegt Sara Vercauteren, woordvoerster bij Medialaan.
Gisteren kreeg kandidate Sally nog te horen dat ze mag trouwen.

Twitter ontplofte gisteren niet alleen op de broer en vrienden van bruidegom Mathias (blijkbaar liggen niet alleen de kandidaten goed in de markt bij de kijker). Ook vroegen een aantal twitteraars zich af of het nieuws dat er getrouwd mag worden, niet in scène was gezet.

"Nee, het is geen opgezet spel", klinkt het bij VTM. "Tijdens het selectieproces worden de kandidaten meermaals gevolgd door de camera's. Zo komen de experten langs en zijn ze die camera's ook al gewoon. We melden hen dat we nog een portretje komen maken en dan volgt het verlossende telefoontje. Ze worden écht overvallen met het nieuws. Dát kun je niet acteren."

De tweede aflevering van "Blind getrouwd" was gisteren trouwens goed voor 876.749 kijkers. "Liefde is misschien blind, maar bijlange niet dood", tweet VTM.

Meest gelezen