Zeker 20 doden bij aanslag op Afghaanse Hooggerechtshof

Bij een zelfmoordaanslag in of aan het Afghaanse Hooggerechtshof in de hoofdstad Kaboel zijn minstens 20 mensen om het leven gekomen. Een veertigtal anderen raakten gewond.
Afghaanse agenten aan het Hooggerechtshof in Kaboel.

Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken bracht de zelfmoordterrorist zijn explosieven tot ontploffing op de parking van het gebouw, op het moment dat de werknemers de kantoren verlieten.

Een verantwoordelijke van het Hof vertelt echter een andere versie, met name dat de aanslag aan het loket plaatsvond waar bezoekers hun identiteitspapieren komen afhalen. Daarom zouden er ook bezoekers onder de slachtoffers zijn. Bij de gewonden zou ook zeker één kind zijn. Waarschijnlijk verbleef het kind in de kinderopvang van het gerechtshof.

Het Hooggerechtshof in Kaboel ligt niet zo ver van de Amerikaanse ambassade. De zelfmoordaanslag is nog niet opgeëist.

Meest gelezen