Zwitserland schiet Peeters te hulp in strijd tegen Viagogo

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) krijgt de hulp van zijn Zwitserse collega in zijn strijd tegen Viagogo. Die verkocht tickets voor het concert van U2 in het Koning Boudewijnstadion aan woekerprijzen nog voor de officiële verkoop van start ging. Omdat de hoofdzetel van de doorverkoopsite in Zwitserland ligt, vroeg Peeters het Alpenland om op te treden.

Op 1 augustus staat U2 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Nog voor de officiële kaartenverkoop was gestart, bood Viagogo tickets voor het concert aan tegen beduidend hogere prijzen dan het officiële tarief.

Omdat de hoofdzetel van Viagogo in Zwitserland ligt, schreef Peeters een brief naar het staatssecretariaat voor Economie aldaar.  Met succes: directrice Marie-Gabrielle Ineichen-Fleisch kondigt aan dat het staatssecretariaat "rekening houdend met het toenemend aantal klachten die onze diensten ontvangen" zelf bij het Zwitserse gerecht gaat tussenkomen voor deloyale concurrentie.

Ze herinnert ook aan de verschillende contacten die de diensten van beide landen in het verleden al hadden over de praktijken van Viagogo. In april 2015 werd de zaak doorgestuurd naar de handelspolitie van het kanton Genève, "maar wij weten niet waarom dit dossier zoveel tijd heeft genomen", luidt het nog in de brief aan Peeters.