Bouwbedrijf Heijmans verkoopt Belgische tak aan Besix

Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans vertrekt uit België. Het verkoopt zijn activiteiten in ons land aan de Belgische bouwreus Besix. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Ruim 800 werknemers krijgen een nieuwe baas.

Heijmans verkoopt de bedrijven Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg, actief in respectievelijk bouw, infrastructuur en kabel- en leidingbouw in België. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zowat 250 miljoen euro.

Door de transactie neemt de nettoschuld van het Nederlandse concern af met ongeveer 40 miljoen euro. De desinvestering van de Belgische activiteiten is voor Heijmans een volgende stap naar verdere schuldreductie, klinkt het.

De transactie wordt naar verwachting afgerond in het tweede kwartaal, na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De combinatie met Besix biedt de overgenomen bedrijven veel mogelijkheden om zich sterk verder te ontwikkelen op de Belgische markt, aldus nog Heijmans.