E313 ter hoogte van Hasselt-West weer vrij na ongeval met vrachtwagen vol biggen

De snelweg E313 tussen Luik en Lummen is enkele uren versperd geweest ter hoogte van Hasselt-West door een ladingverlies. Een vrachtwagen met 156 biggen aan boord was daar gekanteld. Omstreeks 6.30 uur was de weg weer vrij.

Het ongeval gebeurde kort na middernacht. De vrachtwagenchauffeur verloor de controle over zijn stuur en de vrachtwagen reed door de vangrails de gracht in.

Eerst moesten de biggen bevrijd worden uit de laadruimte en pas dan kon de vrachtwagen rechtgetrokken worden. Daarna moesten enkele ontsnapte biggen nog uit de gracht gehaald worden. Daarom werd de snelweg uit voorzorg afgesloten in de richting van Lummen.

Nadat de takelwerken achter de rug waren, en alle overlevende biggen waren overgeladen in een vrachtwagen, moest het wegdek nog worden gereinigd.  Het verkeer richting Lummen moest de E313 een tijdlang verlaten en een omleiding volgen. Omstreeks 6.30 uur was de weg weer vrij en was omrijden volgens het Vlaams verkeerscentrum niet meer nodig. 

Meest gelezen